Schattige Noorderlingen

Ahhh, wat lief. Een groepje FC Groningen-supporters, genaamd “de Z-side” hebben anti-Ajax shirts laten drukken, die zij vervolgens verkopen aan medesupporters om collectief te protesteren tegen het transferbeleid van Ajax. Vorig jaar augustus haalde Ajax aanvaller Luis Suarez op uit Groningen en in de afgelopen winterstop waren rechtsback Bruno Silva en linkshalf Rasmus Lindgren aan de beurt. Wat een ramp.

Heeft Ajax deze spelers gekocht of gestolen? Heeft Ajax betaald of niet? Ja, natuurlijk heeft Ajax betaald en niet zo’n beetje ook. Maar liefst 15,25 miljoen euro ging richting het Noorden: Luis Suarez kostte 9 miljoen euro, Bruno Silva 3,75 miljoen euro en Rasmus Lindgren 2,5 miljoen euro. Heeft het bestuur van Ajax vals gespeeld bij deze transfers? De betrokkenen van de Noorderlingen meldden dat de gesprekken keurig zijn verlopen en dat het Ajax-kamp zich keurig heeft opgesteld.

Waarom zijn die Groningers zo boos dan? Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden. Ze willen zich indekken voor de slechte prestaties. Als je een smoesje klaar hebt, is het een minder grote schande om zo slecht te presteren. Dit is wel terug te koppelen aan mijn situatie hier in China, waar je te allen tijde dient op te letten om gezichtsverlies te voorkomen. Daarnaast zoekt elke club een rivaal en eentje extra als het nodig is. Clubs als Vitesse, Twente, ADO Den Haag, PSV en Utrecht zijn ook anti-Ajax. Een club als AZ heeft eigenlijk geen echte rivaal, dus hebben ze Ajax maar gekozen. Schattig, maar wat mij betre$ft heeft Ajax slechts één echte rivaal en dat zijn onze vrienden uit Rotterdam-Zuid.

Eigenlijk snap ik niet waarom ik deze tekst typ, want deze “actie” is echt te belachelijk voor woorden. Zelfs hun naam hebben ze gestolen van ons aller Ajax, F-side vs. Z-side. Sneue boel.

2 thoughts on “Schattige Noorderlingen

  1. loooooooooooooooooooooooooooooooooool, zie hoe intelligent die gasten eruit zien dan en hoe intelligent ze praten bwahahahaha xD. maar serieus man, ik ben vet beledigt nu, beetje fuck ajax opdrukken… kan echt niet, kga soon maar ff hun clubhuis rellen ofzo, moet toch mn woede kwijt soon. ^^

  2. Wanneer ga je je site weer updaten ^____^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.