De volgende overwinning van Ajax is aanstaande!

De alom geprezen defensie van Feyenoord heeft één zwakke plek, zo duidelijk als Rita Verdonk (niet rechts, niet links, maar recht door zee!): de rechtsback-positie. De afgelopen aantal wedstrijden heeft Theo Lucius daar gespeeld, maar ook Danny Buijs kan op die positie spelen. Inmiddels is Greene ook terug, wat de derde optie voor Van Marwijk wordt. Om te beginnen met Lucius, die gozer heft continue buitenspel op en is niet altijd even scherp. Danny Buijs is een kneus, die het één en ander moet compenseren voor zijn gebrek aan voetballend vermogen. Als hij speelt zullen er dus mogelijkheden zijn voor Ajax, als Suarez een paar truukjes uit zijn trukendoos haalt. Ajax heeft vaker bewezen gevaarlijk te kunnen zijn bij vrije trappen. Greene deed het aardig bij zijn debuut, maar de verwachting is dat Lucius gewoon zal spelen.

Rommedahl wordt dit seizoen vaak gebruikt als invaller voor aan de flanken. Het is natuurlijk een tactisch slimme zet om Rommedahl op de meest vermoeide back van de tegenstander te laten spelen. Rommedahl is niet de meest technische speler van de selectie, maar zeer waarschijnlijk wel de snelste. Naar alle waarschijnlijkheid zal Rommedahl in de tweede helft op de linksbuiten positie komen te spelen, tegenover Theo Lucius. Velen zeggen dat Kevin Hofland Klaas-Jan Huntelaar in zijn zak zal hebben, omdat Huntelaar een type speler is die Hofland goed zou kunnen bespelen. Ik denk dat Koster ervoor kiest om Huntelaar iets te laten terugzakken en wat meer laat zwerven dan normaliter. Hofland is een mandekker, en als ie geen directe man heeft, moet hij voetballen, en dat kan ie nou juist niet.

Het middenveld van onze Rotterdamse vrinden is vrij sterk met spelers als de ervaren rot Van Bronckhorst en de talentvolle jonkies Bruins, Nuri Sahin en De Guzman. Aangezien Feyenoord, door gebrek aan spitsen, met een 4:5:1 opstelling speelt, verwacht ik dat Koster zijn team in een 3:4:3 opstelling zal laten beginnen. Als Feyenoord slechts met één spits speelt, hoeft Ajax niet per sé met vier verdedigers te spelen. Twee van de vijf Feyenoord-middenvelders zijn aanvallend ingesteld. Twee middenvelders en één spits zijn drie aanvallend ingestelde spelers. Ajax heeft dan ook minimaal drie verdedigers nodig. Er is ook nog altijd een controlerende middenvelder die kan helpen, indien nodig.

Heitinga is onze beste mandekker met de meeste ervaring, dus waarschijnlijk zal hij Makaay voor zijn rekening moeten nemen. Veel dreiging zal uitgaan van Feyenoord-linksback Tim de Cler, die overigens zijn jeugdopleiding heeft genoten bij Ajax Amsterdam. Door het veelvuldig mee opkomen van De Cler, dient Koster daar iets op te verzinnen. Gabri lijkt daarvoor de aangewezen man. Nu Bakircioglu terug is, zou ik hem voor de creativiteit op het middenveld laten zorgen. In Zweden heeft hij vaak op de 10-positie gespeeld, dus waarom zou ie ‘t bij Ajax niet kunnen? Naast hem zou ik Maduro opstellen om te controleren. Suarez zou ik aan de linkerkant willen laten dartelen. Ik verwacht dat de rechterkant van de Feyenoord defensie gevoeliger is voor blunders. Suarez is de nieuwe schwalbe-koning van Nederland. Als een Feyenoorder hapt, dan ligt onze Uruguaanse vriend. Hier moet Ajax natuurlijk gretig gebruik van maken. Ook is Suarez goed in dribbelen. Het lijkt me gemakkelijker om langs Lucius aan de rechterkant te komen dan langs De Cler aan de linkerkant.

Enfin, dit is mijn opstelling:

Stekelenburg;
Van der Wiel, Heitinga, Vertonghen
Gabri, Bakircioglu, Maduro, Emanuelson
Luque, Huntelaar, Suarez

Waarschijnlijke opstelling van Feyenoord:

Timmer;
Lucius, Hofland, Bahia, De Cler;
Buijs, Nuri Sahin, De Guzman, Van Bronckhorst, Bruins;
Makaay.

Ik voorspel een 1-2 overwinning voor Ajax, zo niet 1-3. ;D 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.